luni, 18 februarie 2013

6 lucruri pe care le poți fac ecu o lămîie.

Bună! Lămîia este cunoscută ca un fruct cu un gust acru ne plăcut.
Dar ați știut voi cîte lucruri interesante puteți să le faceți cu o singură lămîie? 
lemons
1. Feliați o lămîie și puneți-o în frigider. După această puneți feliile într-un pahar (sau sticlă) – acesta va mări cantitatea de vitamina C care vă va îmbunătăți sistemul imunitar și vă va ajuta să rămîneți sănătoși.

2. Vă simțiți trist sau obosit? Pune-ți unghia în lămîie, după care, miroase-o îndelungat. Mirosul de lămîie are abilități anti-depresante și vă va oferi puțină energie. Dacă nu este destul, încercați să-l mușcați! Poate părea un pic neglijent, dar trebuie să funcționeze. ;)
3. Faceți limonadă! Strîngeți 8 lămîi într-un borcan, după care adăugați 3/4 dintr-o cupă cu zahăr. Amestecați puțin, și adaugați cuburi de gheață pînă nu se umple totul cu apă. Acum aveți o băutură răcoritoare pentru zilele de vară.
4. Vă place peștele? Tăiați o lămâie în felii subțiri și puneți-o pe feliile de pește, după asta condimentați cu sare și piper. Dar fiți atenți că aceasta poate să nu să se potrivească cu unele timpuri de pește.
5. Dacă coatele vă sunt uscate, cu pete negre și piele moartă, tăiați o lămîie în jumătate, și aplicați-o pe fiecare cot cîte 10 minute. Aceasta vă va rezolva problema.
6. Vă simțiți rău? Luați un pahar (sau o cană), umpleți-o cu apă fierbinte, adăugați suc proaspăt de lămîie și miere. Este un remediu foarte bun pentru tuse și dureri în gît..
Va plăcut? :)
Fi-ți alături de noi pentru știri noi!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu